حجتالاسلام والمسلمین قرائتی با بیان اینکه مساجد باید همچون گذشته سرای اصلی هر محله باشند، افزود: این مسئله باید به گونهای باشد که مردم برای حل مشکلاتشان به مساجد مراجعه کنند.
به گزارش پرتال مرکز رسیدگی به امور مساجد نخستین اجلاس یاوران نماز محلات شهر تهران (کانونهای نماز و اذان) صبح روز دوشنبه 16 دی با حضور حجتالاسلام والمسلمین محسن قرائتی در تالار ایوان شمس برگزار شد.
بر پایه این گزارش، حجتالاسلام قرائتی طی سخنانی با بیان اینکه اگر مسئله نماز حل شود بسیاری از مشکلات جامعه مرتفع خواهد شد، اظهار کرد: من نماز را به شیر مادر تشبیه میکنم که اگر بچه شیر مادر را بخورد همه مشکلاتاش حل شده و نیازی به 100 رقم آمپول ندارد چرا که آنها هیچوقت جای شیر مادر را نمیگیرد.
وی ادامه داد: در دوران قدیم نه بنیاد 15 خرداد وجود داشت و نه بهزیستی بلکه مردم در مسجد دور یکدیگر جمع میشدند و متوجه میشدند که کدامیک از افراد محل مشکل دارند و یا فقیر هستند اما الان صدای قد قامت الصلوه میآید اما مردم کمی به مسجد میآیند لذا این روزها بهزیستی یا بنیادی چون بنیاد 15 خرداد مسئول شدهاند تا بیایند فقرا را پیدا کنند و به آنها یاری برسانند در حالی که اشتباه در عملکرد ماست.
قرائتی تصریح کرد: سرای هر محله باید مسجد آن محل باشد و تمامی مشکلات نیز در مساجد حل شود اما مسئله آن است که اساسا برخی مساجد ما بیمارند.
وی گفت: هیچ کجای قرآن گفته نشده است که با زینت بروید اما در رابطه با مسجد آمده است که خود را آرایش کن و به مسجد برو، چنانکه خداوند در قرآن میفرماید خُذُواْ زِینَتَکُمْ عِندَ کُلِّ مَسْجِدٍ .
این مفسر قرآن با بیان اینکه این روزها مسئله نماز یادمان رفته است، افزود: شهرداری، آخوندها و همه مسئولان باید به نوعی عذرخواهی کنند چرا که کسی نیست بگوید حق نماز را تمام و کمال داده است ضمن آنکه کسی میتواند منادی نماز شود که خودش به نماز اهمیت دهد، بنابراین باید از خدا استمداد کنیم که ما را جزء دلالان کار خیر قرار دهد وگرنه اگر همه دنیا را هم آباد کنیم اما در مورد نماز هیچ کاری انجام ندهیم پایمان گیر است.
قرائتی در ادامه به بیان یکی از خاطرات خود درباره جوانی که به او مراجعه کرده بود، اشاره و تصریح کرد: یک بار جوانی گفت دیگر تا آخر عمرم به مسجد نمیروم، از او پرسیدم به چه علت نمیروی جواب داد چون با بهترین لباس خود به مسجد رفتهام اما خادم مسجد به من گفت مگر عروسی عمهات آمدهای، بنابراین از مسجد بیرون آمدم و دیگر به مسجد نرفتم.
وی در پایان گفت: باید توجه داشته باشیم که فرصتهای خوبی داریم، بنابراین نیاز است تا با برنامهریزی و گسترش فرهنگ نماز از طرق مختلف به ویژه از طریق مسجد این فریضه واجب الهی را میان مردم و نسل جوان جا بیندازیم.
همچنین در ابتدای این همایش، حجتالاسلام والمسلمین امرودی، قائم مقام معاونت اجتماعی - فرهنگی شهرداری تهران نیز طی سخنانی کوتاه اظهار کرد: یکی از ایرادات ما این است که منتظر هستیم تا کسی دیگر بیاید و تغییرات را ایجاد کند مثلا همه منتظریم تا امام زمان بیاید و همه چیز را درست کند و خودمان نشسته و دست روی دست گذاشتهایم در حالی که هر کس به نوبه خودش میتواند اثرگذار باشد.
وی ادامه داد: برای مثال در میان محلات علاوه بر اینکه باید برنامهریزی لازم جهت ترویج فرهنگ نماز صورت پذیرد همه باید در کنار هم فعالیت کنند چرا که سبب میشود روح معنوی ارتقا دهد.
وی با بیان اینکه سلامت معنوی در گروی نماز است، افزود: کانون نمازیاوران یعنی قیام برای اصلاح یک محله، بنابراین این کانونها میتوانند در راستای اصلاح هر محله با توجه به توانایی موجود اقدام کنند.
|
خبرگزاری شبستان |
16 دی 1392 12:17 |
منبع مطلب: http://www.masjed.ir
|
نویسنده خادم مسجد در جمعه 92/10/20 |
نظر